MASTER CHEF Kovaný LUXE
MASTER CHEF Kovaný LUXE
MASTER CHEF Kovaný LUXE – jedinečná autorská designérská produkce, která se vyrábí na individuální objednávku.
Nůž MASTER CHEF Kovaný LUXE – je důkazem toho, že ručně kovaná čepel patří také na kuchyňský nůž. Takové KOVANÉ kuchyňské nože se vyrábějí jen zřídka!
Kovaný nůž – to znamená, že čepel se zhotovuje výlučně ručním kováním a to z profilové oceli ve tvaru válce nebo čtyřhranu – což je rozdíl oproti obyčejným nožům, k jejichž výrobě se používá plech určité tloušťky.
Samotný proces kování, kterým se formuje finální tvar čepele, je velmi náročný z technologického hlediska – kvůli nezbytnosti dodržování přesného teplotního režimu.
Ruční nebo pneumatické kladivo pomáhá zhutňovat krystalickou mřížku, což v kombinaci s tepelným zpracováním zlepšuje řezné vlastnosti čepele.
Při kování vzniká vrstvená struktura slitiny, kde se vrstvy liší tvrdostí a elasticitou. Například vnitřek čepele může být měkký a pružný, zatímco povrch bude zhutněný, což zvyšuje pevnost.
Uvádějí se příklady, že při testování na ostrost, kdy se jediným pohybem řezal hrubý hustý filc, tak u standardní čepele vydržela ostrost sedm - osm řezů přičemž nůž vyrobený z kované oceli vydržel až 60 řezů.
MASTER CHEF Kovaný LUXE - je velmi pěkně zpracovaný nůž i po designérské stránce. Rukojeť kombinace černého habru a mosazi – což v kombinaci s jedinečnou čepelí zařazuje nůž do LUXURY třídy.
Součástí nože je kožené pouzdro – takže nůž víte bezpečně vzít i do přírody, kde můžete dále rozvíjet své kulinářské umění.
A my doporučujeme vyzkoušet co znamená používat KOVANOU čepel.
Charakteristika nože
Celková délka: 307 mm
Délka čepele: 195 mm
Tloušťka čepele: 2 mm
Šířka čepele: 45 mm
Materiál čepele: ocel 95X18
Tvrdost: 60-61 HRC
Materiál rukojeti: Černý habr, Mosaz
Pouzdro: Přírodní kůže
Poznámka: Nepatří do kategorie chladné zbraně
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY
Kontakt
KIZLYAR GLOBAL NETWORK
OBCHODNÍ SEKCE - prodej nožů ČR
Na Zátorce 289/3
160 00 Praha 6
Tel. : (+420) 774 857 161
E-mail: info@kizlyarsupreme.cz